Saturday, August 21, 2010

Berkat hadiah buat bonda

Assalamualaikum....

Pernah tak korang dengar barangan elektrik jenama ELECTROFAST?Kebetulan saya memang sudah lama berangan2 nak belikan bonda satu penapis air yang sambung kat paip tu....tp paham2 jelah,harganya bkn sikit2.


Nak dijadikan cerita,kebetulan apabila saya siap saja bershopping kat Giant Segamat,ada seorang salesman tegur saya,dah bg saya satu kupon utk hadiah cwn,sempena ulang tahun sayarikat mereka.Selepas tu..dia mulalah..keluarkan kad gores2 dia tu..sebelum gores...saya tny,blh x klu x ambil brg lepas ni..dia kata boleh,so saya pun buka lah.


Nak tau tak,saya dpt baucer RM100 dan hadia satu microwave oven bernilai 3k (menurut katanya)dan juga satu penyegar udara....tp itu semua saya akan dpt klu saya ambik brg....so,pk punya pk..mmg saya nak hadiahkan mak penapis air,jd saya pun beli penapis air tu.Bayaran blh di buat secara ansuran,sama ada 36 bln atau 48 bln.Saya kata...saya nak byr cash,oleh krn saya byr cash,mereka bg satu lg hadiah.Satu periuk serbaguna...


Tara....mmg saya x der pon microwave oven ni..

klu nak masak kek,cuma mkn masa 17 minit je tau...



Ermmm nak di jadikan cerita,hadiah saya buat bonda itu,hasilnya saya dpt 3 hadiah lain.Berbaloi x?Terserah la korang nak kata saya kena tipu atau apa..yg pasti,penapis air tu mmg saya beli..dan dah lama pki pun,dan brg2 hadiah tu mmg saya terima.Apa2 pun,moga bonda senang hati terima hadiah tu,dan tak perlu lagi dia tapis air pki mineral pot tu lg...saya happy lihat bonda happy dan saya happy kerana dpt hadiahkan utk bonda.

8 comments:

ana said...

hehehe k.long cm same jer kes kite ni..

ZaiRi-MiZa said...

Na ada beli jenama yang sama ker?mmg ramai yang kata tipu,tp bila kaklong dah dpt hadiah2 ni,rasa hepi lak..

ana said...

na beli jenama arezzo..dpt 3 brg gak..microwave,penapis air n periuk..byr 3k..

ZaiRi-MiZa said...

byk tu byr...kaklong x sampai pun mcm tu..dpt hadiah 3 ni..so..beli satu,percuma 3..mari3..hehehe

Mohd Razib said...

aku pn baru beli td..beli 1 percuma 1. ambil water filter dapat microwave. brand electrofast tu la. aku beli di giant kulim.. rasa cam dh tertipu jek. bg 2 kupon..1st kupon rm50 dan yg kedua rm1000..dia kata aku menang sempena aidilfitri.. hadiah tu ntuk 15 org aje..aku yg ke 10 katanya.. dia kata harga pasaran 2 barang tu dlm 6k..tp aku kena bayar 2k aje..tu yg aku beria2 sgt nk amik..tp lepas aku belek2 brg tu di umah..kualiti standard brg trsebut bukn la smpi 6k. mungkin bawah 2k. naya aku.. terpaksa berutang ngan bank psal dia kata bleh bayar ansuran ngan bank yg dia sendiri lantik.

ZaiRi-MiZa said...

Razib....mmg bila kita tny ramai org mmg ada yang kata x berbaloi...mcm2 comment.sebab itulah kadang2 kita sebagai pembeli ni mudah terpengaruh dgn penjual yang bercakap x der koma atau noktah tu.Apa2 pun,bg saya...beli penapis air buat bonda dgn harga sedemikian,dan dpt 3 hadiah lain mmg berbaloi.Itu kes saya ye...kes awak...kita renung2 kanlah.moga kita sama2 akan lebih berhati2 di lain masa.

aDisH.sHidA said...

miza....shida pernah gak la dapat kupon gores2 mcm tu..tp last2 shida x amik apa..hahaha...x bape suka sangat org dok tahan2 kat shpg complex nie...

ok la tu awak dapat hadiahkan utk bonda...barang yang lain awak simpan utk awak or bg bonda jugak

Anonymous said...

Akak nak Tanya mcmn nak Guna microwave tu yer... Cz saya dpt dr kawan... Dia Pindah & Kasi saya microwave tu... Tp saya x tau cara nak Guna...