Tuesday, July 27, 2010

Pisang Goreng


Assalamualaikum semua...

Selamat Pagi...


Pagi ini seceria pagi-pagi yang lalu.Di luar sana masih renyai,hujan dr awal pagi tadi belum berhenti.Aqilah dan Azhad masih di buai mimpi...lena tanpa sebarang gangguan...terdetik di dalam hati..kalau lah ummi boleh tidur senyenyak kalian...tanpa sebarang masalah..


Ermm hujan-hujan ni,nak buat sarapan apa ye?ligat kepala ku berfikir.Nak buat mee goreng udang pulak tiada,nak buat nasi goreng..semalam tak masak nasi,nak buat nasi lemak..lagi lah malas,cucur bilis lah kot..detik hatiku.


Tiba-tiba aku terpandang pisang nangka yang aku bawa dari kampung mertuaku sabtu lalu.Perrgghhhh apa lagi..aku pun cepat-cepat mengambil tepung dan membancuhnya untuk menggoreng pisang tadi.Kebetulan hari tu..kakak iparku ada memberikan tips untuk pisang goreng yang rangup dan enak.Kata Atih,campurkan sedikit planta dan minyak masak.


Aku terus mencuba,dengan harapan..menjadi.Pisang goreng ni,makanan kegemaranku,jadi kalau nak buat mesti kena sedap maaaa.Ternyata tips Atih memang menjadi..kalau tak percaya..tgk lah cantik dan rangupnya pisang goreng saya itu.

No comments: